Mercedes-Benz povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara

Bez autora
Apr 15 2024

Njemački proizvođač automobila i kamiona Mercedes-Benz opozvao je 341.000 vozila modela GLE i GLS, proizvedenih od 2017. do 2023. godine, zbog opasnosti od požara. Opoziv se odnosi i na 109 njihovih vozila u Sloveniji.

Mercedes-Benz je utvrdio da bi 48-voltna točka uzemljenja ispod suvozačevog sjedala na nekim GLE i GLS vozilima mogla biti labava. "U ovom slučaju, kabelska papučica vodiča za uzemljenje ne bi bila ispravno pričvršćena. To bi moglo povećati otpor električnog kontakta na ovoj točki spajanja. Kao rezultat toga, temperatura u ovom području može porasti zbog velikih električnih struja koje mogu teći preko ove veze", rekli su za STA objašnjeno danas u grupi Emil Frey.

Mercedes-Benz servisna organizacija će stoga kao mjeru predostrožnosti provjeriti vijčani spoj papuče vodiča uzemljenja u pogođenim vozilima i po potrebi ga popraviti. Svi dokumenti važni za provedbu servisne mjere u Sloveniji prošli su petak proslijeđeni ovlaštenim Mercedes-Benz servisima (opis poslova, standardno vrijeme, zahvaćeni FIN), priopćili su iz Emil Frey grupe, čija je tvrtka Star Import generalni zastupnik Mercedes-Benz za putnička i laka dostavna vozila iz Mercedes-Benza u Sloveniji, javlja STA.

Kako navode, opozivom u Sloveniji obuhvaćeno je 109 vozila, od kojih je jedno vozilo već servisirano. Potrebna provjera odn popravak je besplatan za kupce i traje oko sat vremena. Kupci uključenih vozila bit će pisanim putem zamoljeni za dogovor u ovlaštenom servisu, dodaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik